Anette Hellgren

Är utbildad informatör och hundinstruktör med lång erfarenhet av att informera både inom hund- och bankvärlden. Men i första hand är jag en person som älskar hundar. Stora hundar, små hundar, långhåriga, korthåriga eller strävhåriga. Har de fyra ben, en viftande svans och ögon som glittrar nar jag kommunicerar med dem då är jag fast.

Jag är uppväxt med hundar men köpte min första golden retriever 1997 efter mycket vånda om val av ras. Det stod mellan australian shepherd och golden retriever. Jag ville ha en aktiv hund och valet blev golden och jag har aldrig ångrat det.

Jag har idag två golden. En tik och en hane. Jag tränar och aktiverar hundarna i lydnad, viltspår, nosework, apportering samt kantarellsök. Tidigare tävlade jag i lydnad, spår, ställde ut mina hundar och startade på working test men tävlingslusten har slocknat men kärleken till hundarna och att träna är oförändrad.

För mig utgår all hundträning från att hunden ska ha det bra och må bra. Målet är att hunden är trygg, lydig och lycklig. Och att vi ska ha kul ihop.

Våren och hösten 1999 gick jag Hundens Hus instruktörsutbildning. Utbildningen var innehållsrik och omfattade 230 timmar i skolbänk samt 50 timmar praktik. Jag fick lära mig grunderna i; etologi, hundens språk och beteende, raskunskap, pedagogik, metodik och inlärningspsykologi. Dessutom fick jag lära mig om hundens behov, aktivering, stress, hundens mat, hälsovård samt vanliga sjukdomar hos hund.

Idag finns det många olika ideologier när det gäller hundträning. Jag vill inte ansluta mig till någon utan försöka hjälpa alla hundar och deras ägare utifrån deras specifika behov.

Jag försöker att kontinuerligt skaffa mer hundkunskap genom att delta på olika utbildningar, böcker, kurser och föredrag.

Men min bästa utbildningen får jag av de hundar jag lever med. Att iaktta dem, träna dem och tävla i olika sammanhang ger mig mycket. Jag har erfarenhet av de åtta hundar som jag levt med. De är av samma ras men är/var mycket olika som individer och behöver olika slags träning.

Jag har skrivit artiklar år Goldenklubbens medlemstidning i nästa tio år. Jag har även varit aktiv som informationsansvarig åt Goldenklubben i både klubbstyrelse och sektion.

Kontakta mig gärna

  • 070-5751284
  • ann1.gullan@gmail.com