Kennelträff

Nyligen hemkommen från kennel Sangolds kennelträff. Som vanligt är det både intensiv träning samt trevligt och lärorikt.

Text: Anette Hellgren

Min gamla Sangoldhund Smilla fick vara hemma då det var råkallt och fuktigt ute och det är inget som en gammal tik uppskattar mer än en stund. Istället fick 7-åriga Rossmix-hunden Lesley följa med vilket han uppskattade desto mer.


Lena Flodfält, kennel Sangold

Vi var ett 10-tal hundar med tillhörande hussar och mattar som träffades för hundträning, korvgrillning och trevlig samvaro. Vanligtvis brukar vi vara minst det dubbla antalet hundar men förkylningar och julshopping gjorde att antalet deltagare decimerades. Många var gamla bekanta och tonen blev därefter. Lite rå men mycket hjärtlig.

Eftersom flera höll på att träna tävlingslydnad i klass II och III lade vi drygt en timme på att finslipa olika moment. Med många som tränat länge blev det många olika förslag till hur man kunde förbättra sin hundträning.

Vi fick även se en liten freestyleuppvisning av Sofie. Både hund och matte hade mycket kul tillsammans. Där har vi lydnadsmänniskor mycket att lära.

Sedan var det dags för korvgrillning och mera prat innan det var dags för apporteringsträningen. Lena Flodfält kastade apporter och instruerade oss i flera olika övningar vilket var både roligt och lärorikt. Fyra timmar senare åkte en trött matte och en smutsig hund hem.