Smilla – Somnar in

Smilla var en pigg och aktiv hund in i det sista. Hon fick ett långt och vad jag hoppas ett gott liv hos mig. Det tog slut tisdagen den 8 september 2009. Hon blev 12,5 år gammal och var pigg in i det sista.

Fram tills hon var elva år följde hon med på de dagliga promenaderna, på mellan två och tre timmar. I rask takt travade hon på. Hon t.o. följde med på cykelturer.

Efter elva så följde hon med på alla promenader utom på den dagliga långpromenaden. Hon var fortfarande pigg och lekfull in i det sista.

Smilla var en friskoch sund hund i hela sitt liv. Men till slut tar åldern ut sin rätt. Hon orkade inte längre följa med på promenader utan att bli rejält andfådd.

eterinären bekräftade det jag anat en tid. Smilla hade dålig lungkapacitet pga av en stor klump/tumör i ena lungan. Hon hade dessutom blåsljud i hjärtat samt riktigt dåliga blodvärden. Röntgenbilden var mycket tydlig och beslutet att låta henne somna var inte svårt att ta. Men att ta farväl var tungt.

Vi åkte till Bagarmossens djursjukhus där fantastiska Annelie Sahlin arbetade. Hon somnade in i husses knä lungt och stilla.

Det är aldrig lätt att ta bort en hund. Men med Smilla kände jag att hon levt ett gott och långt liv som hon fick avsluta i tid innan det gått för långt.

Full fart in i det sista.
En simtur varje dag under sommaren.