Smillas träning

Hon var min första egna hund som vuxen och orsaken till att jag älskar hundar och att jag utbildade mig till hundinstruktör.

Varsågod och ta del av en nybörjares alla fel och framsteg, glädje och sorg.

Egentligen var Smilla en för bra hund för en nybörjare som jag. Jag skulle önska att jag fick henne nu – när jag har erfarenhet av rasen och vet en del om hur man tränar hundar. Istället blev det Smilla som tränade mig och vilken lärare hon var.

Drygt tolv år fick vi tillsammans och vi hann med en hel del. Vi har tränat, tävlat, gått mängder med kurser men framförallt har vi haft det roligt tillsammans.

Smilla var min spejare som talade om att nu möter vi något. När hon stannar och spetsar öronen och tittar på mig då kopplar jag upp mina andra hundar. Smilla själv gick efter två års ålder aldrig i koppel.

Smilla har varit med och fostrat fyra goldenpojkar och en goldentik. Varje valp jag tagit hem har hon genast tagit till sig och ömt lekt och fostrat.

Hur kunde den busiga och styvnackade valpen bli en sådan följsam, klok och lydig hund trots alla mina misstag? Vi gjorde en resa tillsammans Smilla och jag.

Smilla var en pigg och aktiv hund in i det sista. Hon fick ett långt och vad jag hoppas ett gott liv hos mig. Alla goda ting har ett slut och så även Smillas liv.